اولين قدم در كنترل قند خون شما رعايت برنامه غذايى صحيح است.با توجه به محدوديت استفاده از مواد قندى مثل ميوه ها بيماران ديابتى طيف وسيعى از ويتامين ها را دريافت نمى كنند. بالا بودن قند خون در طولانى مدت سبب تخريب رگ هاى بسيار ريز در بدن مى شود و اين موضوع مى تواند اعضاى مختلف بدن همچون كليه،چشم و اعصاب را درگير نمايد. مكمل تخصصى ديابتون به افراد مبتلا به ديابت چه كمكى ميكند؟
مكمل تخصصى ديابتون به افراد مبتلا به ديابت چه كمكى ميكند؟
- ويتامين هاى موجود در ديابتون بخصوص وجود٢٣٣٣ واحد ويتامين A :سلامت بينايى
- ٦٠٠ ميليگرم ويتامين د:كمك به اثرگذارى بيشتر انسولين
- ١٦٠ ميكروگرم كروم :كاهش چربى و اشتها و ميل به شيرينى جات ،كاهش مقاومت به انسولين
- ٥٠ ميليگرم ال كارنتين :تامين انرژى و كاهش وزن
- ١٥ ميليگرم زينك :بهبود و جلوگيرى از ايجاد زخم پاى ديابتى
مكمل تخصصى ديابتون با هدف بهبود علائم و جلوگيرى از روند پيشرفت عوارض پيشرونده ديابت در كنار شماست.
چه فاکتورهایی خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهند؟
- سن≥ ۴۵ سال
- افزایش وزن (شاخص توده بدنی ≥ ۲۵ )
- سابقه فامیلی دیابت در بستگان درجه اول
- سابقه تولد نوزاد با وزن > ۴ کیلوگرم
- سابقه دیابت و بارداری
- فشار خون ≥۹۰/۱۴۰
- اختلال چربی خون ( تری گلیسرید>۲۵۰ یا ۳۵≥ HDL )
- سابقه قند ناشتای غیرطبیعی و اختلال تحمل گلوکز
- سابقه تخمدان پلی کیستیک
توصیه هایی تغذیه ای برای افراد مبتلا به دیابت
روزانه حداقل ۸-۶ لیوان آب بنوشید.
در برنامه غذایی روزانه حتما از سبزیجات استفاده کنید.
مصرف میوه تازه بهتر از آبمیوه و میوه خشک است.
مصرف قند و شكر و غذاهاي حاوي آنها (مثل شيريني، بيسكوئيت، مربا، آدامس، نوشابه و غيره) در بيماران ديابتي ممنوع است.
وعده هاى غذايي بايد بطور منظم و در ساعات مقرر مصرف شوند. تغيير ساعت صرف غذا سبب نوسان قند خون ميگردد و در بيماران ديابتي مشكلات فراواني را ايجاد ميكند.
توصيه ميشود كه مصرف غذاهاي روزانه در سه وعده اصلي (صبحانه، ناهار، شام) و سه ميان وعده (بين صبحانه و ناهار، بين ناهار وشام، و قبل از خواب) تقسيم گردد.
مصرف حبوبات (نخود، لوبيا، عدس) در برنامه غذايي توصيه ميشود. فيبر موجود در اين غذاها باعث كنترل بهتر قند خون ميگردد.
ميوه و سبزى را به شكل تازه مصرف كنيد ويتامين ث موجود در ميوه و سبزى تازه، كمك شايانى به كنترل قند خون مى نمايد.
چاقی از طریق ایجاد مقاومت، نسبت به اثرات محیطی انسولین در مصرف قند توسط سلولها، در ایجاد اختلال تحمل گلوکز و دیابت نقش دارد. برعکس کاهش وزن سبب کاهش ریسک دیابت و بهبود کنترل قند بیماران دیابتی میشود.
فعالیت جسمی یکی از روشهای مهم در پیشگیری و درمان دیابت نوع ۲ است. با انجام ورزش حساسیت به اثر انسولین بیشتر میشود و ماهیچهها، گلوکز بیشتری را از خون میگیرند. در نتیجه قند به راحتی وارد سلولهای ماهیچهای میشود و مصرف میشود و قندخون پایین میآید.
در برنامه غذایی دیابتی مصرف متعادل تمام گروههای غذایی در هرم غذایی توصیه میشود.
کربوهیدراتها مهمترین و اصلیترین عامل در افزایش قند خون هستند، مصرف متناسب آنها درطول روز میتواند از افزایش یا کاهش قند خون جلوگیری کند. این ترکیبات بیشتر در مواد نشاستهای مانند: نان، برنج، سیب زمینی و ماکارونی یافت میشوند.
فیبر غذا با طولانی کردن زمان هضم، سطح قند خون بعد از غذا را متعادل میکند. فیبرها از طریق مصرف حبوبات، سبزیجات، میوهها، غلات و جو تامین میشوند.
غذاهای حاوی پروتئین و چربی به اندازه کربوهیدرات بر میزان قند اثر نمیگذارند. حدود نیمی از پروتئین مصرف شده پس از چند ساعت به کربوهیدرات تبدیل میشود و اثر کوچکی بر قند خون دارند. چربیها هم در صورت مصرف زیاد بر قند اثر میگذارند.