نقش آهن در بدن+بهترین مکمل

فواید آهن چیست؟

آهن یکی از مواد معدنی بسیار مهم در بدن است و مهم‌ترین تأثیر آن در شکل‌گیری و اکسیژن رسانی خون است. آهن عضو اصلی در سنتز نوعی پروتئین در سلول‌های قرمز خونی است که به آن هموگلوبین می‌گویند. نقش اصلی هموگلوبین در بدن انتقال اکسیژن از ریه‌ها به تمام سلولهای بدن است. اگر مقدار آهن خون شما پایین باشد، مقدار اکسیژن‌گیری در بدن شما کاهش یافته و این یکی از علل عمده خستگی و ضعف در انجام کارها است. یکی دیگر از فواید آهن برای بدن هم نقش آن در تبدیل غذا به انرژی است.

خواص آهن برای بدن

سلول‌های انسان برای تبدیل غذا به آدنوزین تری فسفات (ATP) که سوخت اصلی بدن به شمار می‌رود و به آهن نیاز دارند. کمبود آهن باعث احساس خستگی و ضعف می‌شود. همچنین اهن برای تولید و رشد سلول‌های ایمنی ضروری است، کمبود این ماده می‌تواند باعث ضعف قدرت سیستم ایمنی بشود؛ آهن به عملکرد شناختی مغز و حافظه، قدرت تمرکز و همچنین قدرت یادگیری و حل مسئله کمک می‌کند.

آشنا شویم با خواص اهن در : کپسول فروگلوبین

دیگر فواید آهن برای بدن نقش آن در تبدیل غذا به انرژی است. سلول‌های انسان برای تبدیل غذا به آدنوزین تری فسفات (ATP) که سوخت اصلی بدن به شمار می‌رود و به آهن نیاز دارند.

داشتن اهن کافی سبب می‌شود که مغز بدون اینکه به موادی مثل کافئین تکیه کند، عملکرد درست و مناسبی داشته باشد. آهن به عضلات در ذخیره اکسیژن و بهره‌مندی از آن کمک می‌کند. همچنین بسیاری از آنزیم‌ها که به بدن کمک می‌کنند تا غذا را هضم کرده و وارد بسیاری از سلول‌های مهم شوند، حاوی آهن هستند و با کاهش آهن در بدن بسیاری از عملکردها تحت تاثیر قرار می‌گیرند.

چه چیزی آهن بدن را زیاد میکند؟

مصرف مواد غذایی حاوی آهن، مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لوبیا، نخود، اسفناج و غلات آهن‌دار، می‌تواند به افزایش میزان آهن در بدن کمک کند. همچنین مصرف مکمل‌های آهن توصیه می‌شود به خصوص برای افرادی که ممکن است نیاز به آهن بیشتری داشته باشند، مانند زنان باردار، افراد مبتلا به کم‌خونی یا کسانی که رژیم غذایی آنها کم‌ به‌ آهن است. در عین حال، مهم است مقدار مصرف آهن را در مرزهای معقولی نگه داشته و از مصرف بیش از حد آهن پرهیز کرد تا به مشکلات سلامتی مرتبط با افزایش میزان آهن در بدن، مانند آهن‌زیادی، پیشگیری شود.

چه چیزی اهن بدن را از بین میبرد؟

  1. از طریق از دست دادن خون: هرگونه خونریزی، مثل بیماری‌های دستگاه گوارشی، جراحی، زخم‌ها یا دوره‌های پرخونی، می‌تواند موجب از دست رفتن مقدار زیادی آهن از بدن شود.
  2. از طریق نجوم در خون: یک مقدار کوچک از آهن از بدن از طریق نجوم در خون دفع می‌شود.
  3. نقص در ورود آهن: اگر تغذیه شما غنی از مواد حاوی آهن نباشد یا اگر از مواد غذایی موجود، آهن به اندازه کافی دریافت نکنید، میزان آهن در بدن کم می‌شود.
  4. جذب ناکافی آهن: برخی افراد ممکن است دچار مشکلات در جذب آهن از دستگاه گوارشی شوند، مثل کلیه‌ها یا بیماری‌هایی که جذب آهن را مختل می‌کنند.

اگر مقدار آهن در بدن به مقادیر نرمال نرسد یا به حدی پایین بیافتد که به سلامتی شما آسیب بزند، ممکن است نیاز به مکمل‌های آهن یا تغذیه‌ی مناسب داشته باشید. برای تشخیص و مدیریت مشکلات مرتبط با آهن، بهتر است با پزشک مشاوره کنید.

به چه میزان آهن در طول روز نیاز داریم؟

میزان اهن مورد نیاز روزانه بدن بر اساس جنسیت و سن متفاوت است. کودکان، نوجوانان، بزرگسالان، مردان و زنان هر کدام نیازهای متفاوتی برای دریافت آهن دارند. میزان نیاز مردان به آهن ثابت تر از زنان است زیرا زنان در سنین مختلف، بارداری، شیردهی و قاعدگی نیازهای متفاوتی دارند.

خواص آهن برای بدن
خواص آهن برای بدن

نیاز افراد مختلف برای مصرف آهن مورد نیاز روزانه به شرح زیر است:

  • نوزادان تا شش ماهگی: 27/0 میلی‌گرم
  • هفت تا 12 ماهگی: 11 میلی‌گرم
  • یک تا هشت سالگی: 7 میلی گرم
  • 9 تا 18 سالگی: 8 میلی‌گرم
  • مردان بزرگسال(19 تا 50 سال) : 18 میلی‌گرم
  • زنان بزرگسال (19 تا 50 سال) : 18 میلی‌گرم
  • زنان و مردان بالای 50 سال : 8 میلی گرم
  • زنان باردار: 27 میلی‌گرم
  • زنان شیرده : 9 میلی گرم

آشنایی با مکمل‌های تخصصی آهن :  فروگلوبین

منبع : https://www.medicalnewstoday.com/articles/287228

نظر درباره “نقش آهن در بدن+بهترین مکمل

  1. دکتر عباس مدنی :

    اینجانب درجایگاه یک پزشک با نهایت احترام ورعایت ادب اجازه میخواهم از یکایک پرسنل شرکت محترم ویتابیوتیکس بخاطرشرکت فعال درکنگره های آموزنده طب کودکان، برخوردگرم و ‌صمیمانه آنان بویژه جناب آقای یافتیان سپاسگزاری نمایم
    درمرغوبیت وکیفیت اقلام داروئی ویتابیوتیکس میتوان گفت که نوعاً بی نظیرند
    گسترش دامنه هرچه بیشتر افعالیت ‌عزت آن شرکت مُعَظَمْ را آرزومندم

    • marziye soghlatoun :

      سلام وقت بخیر…
      رضایت شما همواره باعث افتخار گروه دارویی ویتابیوتیکس بوده و امید است در کنار شما، هدف اصلی که بهبود سلامت جامعه است میسر گردد.

    • marziye soghlatoun :

      سلام دوست عزیز…
      مهم ترین مواد غذایی حاوی آهن شامل منابع پروتئینی مثل گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، میگو، عدس، لوبیا، تخم مرغ، محصولات لبنی. میوه هایی مثل زردالو، خرما، انگور، پرتقال، گوجه فرنگی و …. سبزیجاتی مثل اسفناج، کلم برگ های سبز گیاهان، غلات و نان ها و … میباشند. در کنار استفاده از مواد غذایی حاوی آهن در صورت نیاز و تحت نظر پزشک می توانید از مکمل های آهن مثل کپسول و شربت فروگلوبین ب12 و یا شربت فروگلوبین پلاس استفاده کنید که در تأمین آهن مورد نیاز بدن کمک فراوانی میکند.

        • marziye soghlatoun :

          سلام کاربر گرامی…
          به طور کلی، مصرف قرص ول وومن از سن ۱۸ سالگی به بعد مجاز است.با این حال، زمان مناسب برای شروع مصرف این مکمل می تواند بسته به شرایط فردی شما متفاوت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *