(PMS) پی ام اس یا سندروم پیش از قاعدگی حالتی است که بسیاری از خانمها قبل از پریود تجربه میکنند. اگر جز افرادی هستید که در فاصله بین تخمکگذاری و شروع پریود دچار علائم عاطفی و فیزیکی میشوید، این مقاله کوتاه برای شما مناسب است.
علائم قاعدگی(PMS) پنج تا ۱۱ روز قبل از قاعدگی شروع میشود و به طور معمول با شروع قاعدگی از بین میرود. علت PMS ناشناخته است اما ممکن است به تغییر سطح هورمونهای جنسی و سروتونین در ابتدای چرخه قاعدگي مربوط باشد.
چرخه قاعدگی زنان به طور متوسط ۲۸ روز طول میکشد. تخمک گذاری، در روز ۱۴ و قاعدگی یا خونریزی در روز ۲۸ چرخه اتفاق میافتد. علائم PMS میتواند از حدود روز ۱۴ شروع شود.
علائم دوره pms معمولاً خفیف یا متوسط است. تقریباً ۸۰ درصد زنان یک یا چند علامت را گزارش میکنند که به طور قابل توجهی بر عملکرد روزانه تأثیر نمیگذارد. 20 تا ۳۲ درصد زنان علائم متوسط تا شدیدی را گزارش میکنند که برخی از جنبههای زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد.
برای آشنایی با مکمل های تامین ریزمغذیهای روزانه زنان کلیک کنید.
علائم PMS
سطح استروژن و پروژسترون در زمانهای خاصی از ماه افزایش مییابد. افزایش این هورمونها میتواند باعث تغییرات خلق و خو، اضطراب و تحریکپذیری شود. استروئیدهای تخمدانی همچنین فعالیت را در قسمتهایی از مغز که با علائم قبل از قاعدگی مرتبط است، تعدیل میکنند.
- تنش و افسردگی: افزایش تنش روانی، افسردگی یا تغییرات مزاج معمولاً یکی از علائم شایع PMS است.
- تورم و درد سینه: سینهها ممکن است قبل از قاعدگی تورم کنند و دردی یا حساسیت افزایش یابد.
- دل درد و سردرد: درد عضلات و استخوانها، سردرد و دل درد نیز ممکن است افزایش یابند.
- تغییرات در خواب: مشکلات در خواب، مانند بیخوابی یا خواب زیاد، نیز معمولاً افزایش مییابد.
- تغییرات در اشتها: افزایش یا کاهش اشتها نیز یکی از علائم ممکن است.
- تغییرات در وزن: برخی از زنان ممکن است تغییرات وزنی را در دوره PMS تجربه کنند.
- تنظیمات گوارشی: مشکلاتی مانند یبوست یا اسهال نیز ممکن است افزایش یابد.
- تغییرات در پوست: افزایش لطافت یا خشکی پوست، و یا بروز آکنه ممکن است.
- خستگی: حس خستگی و کاهش انرژی نیز اغلب یکی از علائم است.
چگونه دوران pms(سندروم پیش از قاعدگی) را بهبود دهیم؟
نمیتوانید سندرم پیش از قاعدگی را درمان کنید؛ اما میتوانید برای تسکین علائم PMS خود اقداماتی انجام دهید. در صورت ابتلا، گزینههای درمانی عبارتند از:
- نوشیدن مایعات فراوان برای تسکین نفخ شکم
- داشتن یک رژیم غذایی متعادل برای بهبود سلامت و سطح کلی انرژی، که به معنای خوردن مقدار زیادی میوه و سبزیجات و کاهش مصرف قند، نمک، کافئین و الکل است.
- مصرف مکملهایی حاوی اسید فولیک، ویتامینB6، کلسیم و منیزیم برای کاهش گرفتگی عضلات و تغییرات خلقی
- مصرف ویتامین D برای کاهش علائم PMS
- حداقل هشت ساعت خواب در شب برای کاهش خستگی
- کاهش استرس با ورزش و مطالعه
مشاهده تاثیر ول وومن بر قاعدگی : قرص ول وومن 50سال به بالا
قرص ولوومن اورجینال ویتابیوتیکس حاوی مواد مغذی لازم برای افزایش انرژی و سلامتی بانوان است. این محصول تمامی مواد مغذی مورد نیاز برای سلامتی و شادابی خانمها در تمامی طول سال را داراست و قادر است تغییرات جسمی واحساسی خانمها را در دوران PMS بهبود بخشد. علاوه بر این، ول وومن حاوی عصاره گل مغربی و گل پامچال است که می تواند تاثیرات خلقی خانمها در دوران PMS را بهبود ببخشد.
سلام وقتتون بخیر قرص ول ومن رو از چه سنی میتونیم مصرف کنیم؟
سلام ویتابیوتیکسی عزیز…
به طور کلی، مصرف قرص ول وومن از سن 18 سالگی به بعد مجاز است.با این حال، زمان مناسب برای شروع مصرف این مکمل می تواند بسته به شرایط فردی شما متفاوت باشد.
سلام ممنون از مطلب مفیدتون…
من چند روز قبل از پریودم خیلی افسرده میشم بعضی ماه ها انقدر افسردگی میگیرم که شبا نمیتونم درست بخوابم و زندگیم مختل میشه…
راه حلی داره؟؟
سلام کاربر عزیز…
شما میتوانید تحت نظر پزشک از قرص اولترا منیزیم ویتابیوتیکس استفاده کنید که در بهبود برخی از علائم سندروم پیش از قاعدگی مؤثر است. همچنین میتوانید از قرص ولومن اورجینال استفاده کنید که میتواند علاوه بر تأمین ریز مغذی های روزانه، به کاهش علائم دوران قاعدگی کمک کند.