امگا3 ماهی نقش موثری در پیشگیری از ایجاد تومورهای پستان دارد؛نتایج تازهترین تحقیقات انجام شده در دانشگاه گوئلف کانادا نشان میدهد امگا3 به دست آمده از ماهی در مقایسه با امگا3 موجود در مواد غذایی گیاهی تاثیر بیشتری بر پیشگیری از ایجاد تومورهای پستان دارد. محققان میگویند دریافت امگا3 از طریق مصرف ماهی تا 8 برابر بیشتر از امگا3 گیاهی میتواند مانع از شکلگیری و پیشرفت سلولهای بدخیم سرطان پستان شود.
پس از سرطان پوست، سرطان پستان شایعترین نوع سرطان در میان زنان آمریکایی است. تاکنون 266 هزار و 120 مورد جدید مبتلا به نوع بدخیم بیماری در این کشور شناسایی شده و تا پایان سال بیش از 40 هزار زن مبتلا به سرطان پستان، جان خود را از دست خواهند داد.
مطالعاتی که پیش از این انجام شده، حاکی از آن است که مصرف اسیدچرب امگا3 میتواند روند رشد سلولهای سرطانی را در پستان به تاخیر بیندازد ولی کدام نوع امگا3 مفیدتر و موثرتر است؟ این سوالی است که دکتر دیوید ما، دانشیار دانشکده علوم تغذیهای دانشگاه گوئلف در مطالعهای جدید به آن پاسخ داده و نتایج آن را در ژورنال Nutritional Biochemistry منتشر کردهاند.
بهطور کلی دو نوع اسید چرب امگا3 در ماهی وجود دارد که تحت عنوان EPA و DHA شناخته میشوند. سومین نوع امگا3 با نام ALA در گیاهانی مانند سویا، تخم کتان و روغن کانولا یافت میشود. دکتر ما و همکارانش برای بررسی تاثیر انواع مختلف امگا3 بر سلولهای بدخیم سرطان پستان، موشهایی را پیش از تولد در معرض این سه نوع امگا3 قرار داده و متوجه شدند سایز تومور در موشهایی که در معرض امگا3 EPA و DHA قرار داشتند 60 تا 70درصد کوچکتر بوده و همچنین تعداد سلولهای سرطانی نیز تا 30درصد کاهش داشته است. اگرچه دوز مشابه امگا3 استخراج شده از منابع گیاهی چنین تاثیری نداشته و برای رسیدن به نتیجه مشابه، میزان مصرف امگا3 ALA باید افزایش پیدا کند.