براساس تحقیقات پژوهشگران آمریکایی و کرهای که مشروح نتایج آن در نشریه American Journal of Clinical Nutrition به چاپ رسید، میزان متناسب بتاکاروتن، ویتامینc و منیزیم در بدن باعث بهبود شنوایی میشود. به گفته متخصصان، ایجاد رادیکالهای آزاد در گوش داخلی زمینهساز ناشنوایی است که آنتیاکسیدانها در این بین نقش پیشگیرانه و درمانی دارند. محققان برای اثبات رابطه احتمالی میان میزان موادمعدنی و آنتیاکسیدانها (بتاکاروتن، ویتامینهایC، E و منیزیم) در بدن و افزایش ابتلا به ناشنوایی، طی سالهای 2004تا2001 تعداد 2592 فرد 20 تا 69 ساله ( با میانگین سنی 42 سال) را مورد بررسی قرار دادند که 48درصد این جمعیت مرد بودند. براساس نتایج بررسیها افرادی که میزان بالایی بتاکاروتن و ویتامینC مصرف کرده بودند در مقایسه با افرادی که میزان این نوع آنتیاکسیدانها در بدنشان پایین بود، شنوایی بهتری داشتند. چنین اثری در رابطه با ویتامینE مشاهده نشد. تحقیقات دیگری در این زمینه نشان داد زینک و ویتامینE هم در بهبود و افزایش کیفیت شنوایی اثر دارند.

وظایف سیستم ایمنی در بدن