1) آنتیاکسیدانهای قوی ویتامینC میتوانند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش بدهند
ویتامینC، نوعی آنتیاکسیدان قدرتمند است که میتواند قوای دفاعی بدن را تقویت کند. آنتیاکسیدانها همان مولکولهایی هستند که از سلولهای بدن در مقابل رادیکالهای آزاد محافظت میکنند و از این طریق در تقویت سیستم ایمنی دخالت دارند. این درحالی است که تجمع رادیکالهای آزاد در بدن میتواند به استرس اکسیداتیو منجر شود که با بسیاری از بیماریهای مزمن مرتبط است. مطالعات نشان دادهاند مصرف ویتامینC بیشتر میتواند سطح آنتیاکسیدانهای موجود در خون را 30 درصد افزایش بدهد و درنتیجه قوای دفاعی بدن در مقابل التهاب را تقویت کند.
2) ویتامینC میتواند با فشارخون بالا مقابله کند
فشارخون بالا، افراد را در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی قرار میدهد که از علتهای اصلی مرگومیر در سراسر جهان است. با اینحال، مطالعات نشان دادهاند که ویتامینC میتواند به کاهش فشارخون در افراد مبتلا به بیماری پُرفشاری خون و همچنین افراد عادی کمک کند.
یکی از بررسیهای جامع در زمینه 29 مورد از مطالعات انسانی نشان میدهد که مصرف مکمل ویتامینC، سطح فشارخون سیستولیک را بهطور میانگین 3.84 میلیمتر جیوه و سطح فشارخون دیاستولیک را بهطور میانگین 1.48 میلیمتر جیوه در میان بزرگسالان سالم کاهش میدهد. میزان این کاهشها در میان افراد مبتلا به پُرفشاری خون، به ترتیب به 4.85 میلیمتر جیوه و 1.67 میلیمتر جیوه میرسد.
3) ویتامینC با عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مقابله میکند
از بیماریهای قلبی میتوان با عنوان اولین علت مرگومیر در سراسر جهان نام برد. عوامل متعددی مانند پرفشاری خون، بالا بودن سطح کلسترول بد یا LDL، پایین بودن سطح کلسترول خوب یا HDL و بالا بودن سطح تریگلیسیرید خون خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش میدهند اما ویتامینC میتواند احتمال شکلگیری این عوامل خطر را کاهش بدهد و درنتیجه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را پایین بیاورد. یکی از تحلیلهای جامع درباره چندین مورد از مطالعات نشان میدهد که اگر افراد بهصورت روزانه حداقل 700 میلیگرم ویتامینC دریافت کنند، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را هم 25 درصد کاهش میدهند.
4) ویتامینC میتواند سطح اسیداوریک را کاهش بدهد و از حملات نقرس جلوگیری کند
علائم نقرس زمانی نمایان میشوند که سطح اسیداوریک در خون به بالاتر از حد عادی برسد. با اینحال، مطالعات متعددی تاکنون نشان دادهاند که ویتامینC میتواند به کاهش اسیداوریک خون کمک کند و درنتیجه مانع بروز حملات نقرس شود.
حتی بعضی از مطالعات حاکی از آن هستند که مصرف مکمل ویتامینC بهصورت منظم، خطر ابتلا به بیماری نقرس را 44 درصد کاهش میدهد. البته این استفاده منظم باید به مدت چندین سال ادامه پیدا کند تا اثرگذاری خودش را نشان بدهد. محققان میگویند مصرف مکمل ویتامینC به مدت 30 روز متوالی هم میتواند سطح اسیداوریک را کاهش بدهد و اثرات محسوسی داشته باشد.