- آهن
آهن در تولید هموگلوبین، نقش مهمی ایفا میکند. هموگلوبین پروتئینی است که وظیفه انتقال اکسیژن را به ارگانها و ماهیچهها برعهده دارد. عدم مصرف مواد غذایی حاوی آهن و نیز بروز عفونتهای مختلف در بدن کودک، وی را با فقر شدید آهن روبهرو میکند و درست در همین زمان کودک دچار آنمی یا کمخونی شدید خواهد شد.
نحوه مصرف: زمانی که پزشک به آنمی (کمخونی) کودک مشکوک میشود، برای بررسی میزان هموگلوبین و نیز میزان ذخیره آهن بدن، آزمایش خون درخواست میکند. سپس با بررسی نتیجه آزمایش، مکمل آهن تجویز خواهد کرد که معمولاً به شکل شربت یا پودر شکلاتیرنگ است و باید تا چند ماه مصرف شود.
- ریزمغذیها
بدنی که سیستم ایمنی قوی و بالایی دارد، به راحتی با انواع بیماریهای عفونی و بویژه عفونتهای دستگاه تنفسی، مقابله میکند. به همین دلیل معمولاً پزشکان توصیه میکنند که برای تقویت ایمنی بدن، ریزمغذیها را در برنامه غذایی روزانه خود قرار دهید.
نحوه مصرف: سهگانه روی، طلا، نقره در کنار گوگرد (سولفور)، مجموعهای از ریزمغذیها را تشکیل میدهند. روی، خاصیت ضدعفونیکنندگی دارد، طلا عملکرد دفاعی گلبولهای سفید را تقویت میکند و نقره قاتل انواع باکتریها است. در این میان گوگرد به نوسازی غشاء مخاطی بینی و گلو کمک بزرگی میکند. ریزمغذیها در کیسههای کوچکی بستهبندی شدهاند که باید همراه با غذا و در مایعی حل و سپس مصرف شوند. پزشکان توصیه میکنند که طول درمان را تا یکماه ادامه دهید.
- مکملهای ویتامین
خستگی، کمبود خواب و نیز عدم توانایی در تمرکز، همگی از نشانههای فقر ویتامین است و این کمبود بهمرور زمان به بروز عفونتهایی در سطح بدن منجر میشود.
نحوه مصرف: معمولاً مصرف مکملهای ویتامین بعد از 2 تا 3 سالگی آغاز میشود. البته دقت کنید که در آنِ واحد چند نوع مکمل را به کودک ندهید! چون احتمال خطر تداخل دارویی با مکملهای ویتامینA وجود خواهد داشت!